Utbildningsnätverket
Hur skapar vi en jämlik skola med lika möjligheter för alla samtidigt som vi säkrar en konkurrenskraftig utbildningssektor i världsklass?
Betygsinflation, ojämlikhet i skolan, sjunkande kunskapsnivå, brist på yrkesutbildade och psykisk ohälsa - utmaningarna för utbildningsväsendet är i dag många och stora, och sträcker sig från grundskolan till högre utbildning.
Hur tar vi an oss dessa utmaningar tillsammans? Hur säkerställer vi att alla i skolan känner sig inkluderade och får samma möjligheter att utbilda sig och få rätt kompetens? Och vilka är de politiska målen för skola och utbildning framöver?
Detta och mycket mer diskuteras i Samuelsens utbildningsnätverk, som riktar sig till nyckelaktörer som brinner för och jobbar med skol- och utbildningsfrågor, med fokus på framtida mål, utmaningar och konkreta lösningar. Gruppens breda medlemskrets ger goda möjligheter till nyanserade insikter och perspektiv. Samuelsen nätverk bjuder in de mest relevanta och aktuella gästerna från politiken, näringslivet och forskningen, allt för att våra medlemmar ska ligga i framkant med samhällsutvecklingen.
Målgrupp och möten: Nätverket riktar sig mot ledare och nyckelmedarbetare inom utbildningssektorn, och samlar aktörer från både offentliga myndigheter, privata företag, intresseorganisationer och skolor. Mötena i nätverket leds av en fast mötesledare med expertis och erfarenhet inom utbildningspolitik. 5–6 möten hålls årligen och de äger rum i centrala Stockholm. Här ser vi till att nätverket får den optimala möjligheten för inspirerande möten, erfarenhetsutbyten och nya perspektiv - både med våra inbjudna gäster och med varandra inom gruppen.
Pris och registrering: Fyll i och skicka iväg intresseanmälan om du tror att nätverket skulle kunna vara något för dig – eller ring vår medlemskonsult. Priset är 24 950 SEK exkl. moms för ett års medlemskap. Beloppet täcker löpande administration och verkställande av mötena.
Kommande träffar
Utbildningspolitisk paneldiskussion: Åt vilket håll ska svensk skola?
onsdag den 13. november 2024 - 09:15
Att motivera när ingen motivation finns
tisdag den 10. december 2024 - 09:15
Statssekreteraren har ordet
tisdag den 21. januari 2025 - 09:15
Skolans tomma stolar: Hur får vi hemmasittarna tillbaka?
torsdag den 6. mars 2025 - 09:15
Anställningsstopp och lärarbrist
onsdag den 7. maj 2025 - 09:15